1. Després de la solemne festa de Sant Joan Bosco vam iniciar aquest mes amb la mirada posada en la Solemnitat de la Pasqua . Amb el Dimecres de Cendra ens endinsar-nos en el camí quaresmal de 40 dies penitencials que ens ajudaran a morir al pecat per viure la vida en l’Esperit. Demanem perquè tota l’Església, ferida pels nostres pecats, abast amb l’austeritat quaresmal, el perdó i la misericòrdia del Pare.
 1. Jo no tinc a ningú més, perdoneu si us dic “, ens diu una senyora que puja a menuda a resar, té problemes amb el seu fill casat que està separat , ia ella li toca tenir cura dels dos netets, però resa i està en pau. Demanem pels avis que els atenen amb afecte perquè el Senyor els doni paciència i els recompensi amb el goig de la pau.
 1. Recordem amb emoció el diumenge 10 de gener en què es va obrir la porta de la basílica i, amb l’Eucaristia solemne, vam iniciar aquest any del JUBILEU DE LA MISERICÒRDIA, durant el qual, podrem obtenir la indulgència plenària per remissió de les penes dels pecats ja perdonats. Demanem per tots els fidels que pujaran durant aquest any a aquest Temple del Tibidabo.
 1. Ja he passat per la porta, i ara què es fa ?”, Ens diu una velleta que puja al Temple per guanyar el Jubileu. L’informem que l’important és la confessió sacramental, combregar, pregar pel Papa, fer una almoina i una obra de misericòrdia. Demanem per tots els fidels que, confiant en la misericòrdia del Senyor, pujaran al Temple en aquest any de gràcia.
 1. Tres senyors jubilats pugen caminant la muntanya, es presenten com antics salesians, i el primer que fan és preguntar-nos pels seus companys d’estudis. Estan emocionats com si, amb la història, toquessin alguna cosa important de les seves vides. S’alegren molt de recordar els anys que van estar a l’escolania . Demanem per tants salesians, que van deixar la vida religiosa per escollir el camí del matrimoni, i ara jubilats, no poden deixar de voler a Don Bosco.
 1. En la nit del dia de Nadal es presenten uns 30 joves per tenir una hora d’adoració davant el Santíssim Sagrament . Ens alegrem amb ells, i demanem per tots els que en aquests dies de Nadal, van viure amb sentit cristià la festa.
 1. Un jove ens saluda en anar a entrar a la capella del Santíssim recordant la trobada que va tenir amb un salesià al bosc, on ell fa exercici físic cada dos dies. Se li veu entusiasta i dóna gust parlar amb ell. Demanem pels joves cristians, perquè no es deixin atrapar pel hedonisme que ens envolta, i sàpiguen gaudir de l’esport i la natura.
 1. Sóc de Veneçuela i porto 13 anys vivint a Barcelona, treball per al turisme i m’encanta pujar a aquest Temple “, ens diu un senyor amb una barba llarga que acompanya dues senyores del seu país que escolten amb satisfacció la història de Don Bosco i del Tibidabo. Demanem per tants hispanoamericans que viuen a Barcelona, perquè visquin amb goig la fe que van rebre.
 1. Ens visita un grup de joves de l’Associació llars de Maria que atén les mares perquè puguin arribar al final de l’embaràs dels seus fills. Demanem per les mares que han avortat, perquè el Senyor els concedeixi el penediment i s’acostin al sagrament de la Reconciliació.
 1. La meva filla connecta amb el pare Carlos dels salesians d’Argentina que ha format un grup de meditació de la Paraula de Déu per watsap i està molt contenta”, ens comenta la mare d’una noia del grup juvenil argentí que ens visita, i assisteix a l’Eucaristia. Demanem pels agents de pastoral, perquè sapiguem emprar tots els mitjans moderns per a l’evangelització, tan urgent en el nostre món materialitzat.
 1. Una jove que viu amb la seva mare està passant-ho malament i ens demana oracions pels seus pares separats ; Demanem pels matrimonis separats, perquè es doni en ells la reconciliació i el perdó.
 1. Hi ha una confusió a tots els nivells i per això vinc a passar el matí aquí “, ens diu un senyor en anar a entrar a la capella de l’adoració . Se li nota que està molest perquè el sobrepassa tot el que està veient per TV. Demanem per la situació política d’Espanya, perquè sobre els interessos partidaris, es procuri el bé comú de tots els espanyols.
 1. Un grup excursionista català ha entrat a la cripta i escolta la història de la muntanya i el Temple Expiatori . Algun se separa dissimuladament del grup perquè sembla que no vol sentir alguna cosa que li sona a religiós. Demanem pels catalans de Barcelona que encara no han pujat a aquest Temple, perquè el Senyor els atregui i puguin descobrir la història com el lloc on Déu actua ..
 1. Som protestants evangèlics. Déu és el nostre Pare “, ens diuen dues senyores que han estat pregant una estona a la cripta amb els braços aixecats, a preguntar-los si eren catòliques. Ens unim a elles encara que sentim les diferències. Demanem per la unió de les confessions cristianes, perquè arribem a formar l’única Església que té el seu origen en els apòstols, escollits per Jesús mateix.
 1. Una mare amb el seu petit d’uns 6 anys, entra a la cripta tota en silenci i il•luminada per la llum de la tarda que penetra per les vidrieres . El petit de seguida s’agenolla, tanca els ulls, i durant uns instants està quiet, una mica de la bellesa de l’ànima es reflecteix a la cara. Després li donem una estampa de Jesús que accepta agraït. Demanem al Cor de Jesús per la gent gran, perquè sapiguem pregar amb la senzillesa dels nens.
 1. Jo he sortit i després he entrat per la porta principal i, encara que sembli simple, ho he fet com el rei que es va rentar tres vegades al Jordà i va quedar net de la lepra “, ens diu una senyora que vol guanyar el jubileu. P edimos per tots els que aquest any sant vindrà amb fervor a guanyar el jubileu.
 1. Pot donar-me una benedicció “, ens diu un jove que ve de Cadis i ha estat destinat a Barcelona per exercir de policia. Després de parlar amb ell li ensenyem l’església. Demanem pels espanyols que treballen a Barcelona, perquè sàpiguen integrar-se i no perdin els seus costums cristians.
 1. Dos joves es presenten de sobte a l’adoració nocturna passada la mitjanit, ja que p or un descuit la porta estava oberta. Un d’ells ens diu que el seu company ho està passant molt malament i per això l’ha portat aquí per resar una estona. Demanem pels joves amb problemes i aclaparaments, perquè trobin companys que els acosti al Senyor que sap de dolències, toca l’esperit, i cura.
 1. Jo tinc tants parents en l’altra vida com en aquesta, i si no cregués estaria desesperada “, ens diu una senyora a la qual vam presentar aquest Temple amb el seu història de cent anys i la projecció eterna de la vida. Demanem pels cristians, perquè sapiguem captar els signes d’eternitat que ens ajuden a confiar en la misericòrdia de Déu Pare.
 1. Un jove que té alguna hora lliure, fa un voluntariat de “ Amics de la gent gran “, amb molta il•lusió . Un cop a la setmana va a xerrar amb un vellet que li han encomanat. No es tracta de fer cap ajuda sinó només de ser el seu amic. També surten junts si l’ancià ho desitja. Demanem perquè cada vegada hi hagi més voluntaris que vulguin dedicar el seu temps a “estar amb” la gent gran.
 1. ¿ On és la imatge de Sant Miquel Arcàngel ? , ens pregunta una jove mare amb la seva filla que estan visitant el Temple. Li vam indicar la seva gran escultura de la façana del Temple en què venç en la lluita al dimoni, recordant el carrer del “portal de l’àngel” de la ciutat. Demanem la protecció dels àngels sobre els fills de famílies desestructurades que tant pateixen.
 1. Trobem dins de l’església una carta amb un paper arrugat i amb lletra visiblement afectada. Es veu que és preocupat per la situació física i espiritual de la seva família. No té feina i demana a Déu que vingui a ajudar. Presentem al Senyor a totes les famílies necessitades de Barcelona.
 1. Em vaig casar aquí al Tibidabo però vaig anar a viure a Galícia, tot i que vinc cada Nadal a visitar els pares “, ens diu un jove que té problemes seriosos amb la seva esposa. Es confessa, assisteix a l’Eucaristia, i passa a la capella del Santíssim. En veure el seu fervor, us convidem a l’adoració nocturna, i ens diu que ho va a fer. Demanem pels matrimonis joves amb dificultats de relació, perquè confiïn en la gràcia del Sagrament i lluitin per mantenir-se fidels al compromís matrimonial.
 1. Tantes agències ens porten els seus grups de jubilats a visitar el Temple . Els avis escoltar amb interès la història i molts entren amb devoció a la capella de l’adoració perpètua. També pugen a les terrasses. Ens encanten els avis que porten una vida lliurada a la família. Demanem al Senyor que beneeixi als avis, perquè siguin conscients del bé que poden fer amb els seus néts.
 1. És igual que no hagin vingut tots, podem fer la reunió igual “, ens diu una senyora que ha iniciat fa poc el 2n grup de Bíblia i no vol perdre ni una reunió, ja que troba a la Sagrada Escriptura una llum que li va donant pau i sentit a tots els seus problemes Demanem perquè vagi creixent en els cristians la fam de la Paraula de Déu que dóna sentit i il•lumina les nostres vides .
 1. Quatre senyors caminen com despistats per la cripta . Les assenyalem els mosaics i els presentem una mica de la història. Un que era de l’Iran, ens diu que vénen del Marroc. A l’presentar-los la vida com una seleccionats de milions de possibilitats … esbossen un somriure. Demanem pels que ens visiten i no són cristians, perquè no estiguin tancats al coneixement de Jesús.
 1. Em vaig a confirmar a la meva parròquia juntament amb una jove universitària “, ens diu molt content, un senyor que sol pujar els diumenges al matí. S’està preparant amb un fullet que li han donat a la parròquia. Demanem perquè els cristians sapiguem valorar els sagraments en què el Senyor ressuscitat ens va santificant amb la seva gràcia.
 1. Un grup de germanes religioses del P. Palau pugen al Temple com cada mes , en una tarda de dijous per estar unes hores d’adoració davant el Santíssim Sagrament. Els agraïm el seu fervor i el seu amor a Jesús Sagramentat. Demanem per aquestes Germanes i la seva Congregació missionera, santes vocacions i esperit de fortalesa en la fe.
 1. A mi el Senyor em va agafar fa 23 anys i em va transformar en un pare de família . Jo era un Haevy amb pendents, botes, … i camisa butà. Ara sóc pare de família amb dos fills. Mai li estaré prou agraït al Senyor “. Ens narra emocionat un adorador nocturn del 4t dimarts. Demanem al Senyor Sagramentat que segueixi atraient als joves a l’adoració .
 1. Dues parelles de iaios han pujat la muntanya caminant i estan dinant a l’escalinata del Temple. Se’ls veu que estan gaudint i de seguida vam entrar en conversa amb ells. Saben que aquí estem els salesians i fins coneixen a algun d’ells. Demanem per les persones grans ja retirades perquè sàpiguen gaudir de la natura i viure amb goig la seva ancianitat.
 1. Ens comuniquen la mort del Sr. Rovira que tants anys va estar de president de l’adoració nocturna i tantes hores d’oració va fer en aquesta capella del Santíssim. Ara residia fora de Barcelona. Li recordem davant el Senyor Sagramentat. Demanem pel seu etern descans i per tots els adoradors nocturns difunts del Tibidabo.
 1. Una noia acompanya un senyor cec, que certament ha d’imaginar-tota la bellesa dels mosaics venecians . En arribar davant el gran crucifix, la jove li acosta perquè el cec el pugui tocar i així imaginar. Amb la mà posada sobre els seus peus es queda quiet una bona estona amb gran devoció. Demanem pels invidents, perquè la llum de la fe els doni alegria i sentit a les seves vides.
 1. Hem vingut des d’Austràlia a conèixer als néts “, ens diu una senyora que amb el seu marit visita al Tibidabo. Es nota la seva alegria. Demanem per les famílies que han de viure separades a causa de la feina, perquè no perdin les seves arrels familiars i cristianes.
 1. Una parella amb el seu petit es passegen per la cripta, s i paren davant d’un lampadari, encenen una espelma elèctrica, la petita llegeix l’oració, i en sortir fan tots el senyal de la creu. Va ser encantador veure la simplicitat amb què es pot viure la fe. Demanem pels cristians, perquè sapiguem viure la nostra fe amb simplicitat i siguem agraïts.
 1. Som de Sant Ramon de Cecide a on estem estudiant “, ens diu el grup de joves mercedaris que volen conèixer el Temple i la història de Don Bosco. Demanem per les vocacions religioses dels Mercedaris que, des dels seus orígens, tant bé han fet a l’Església.
 1. Un grup de Germanes de la mare Teresa de Calcuta puja a pregar i a visitar el Temple . Escolten amb atenció admirable la història de Don Bosco. En veure a un jove plorós assegut amb la seva motxilla a terra, la superiora s’acosta seguida per parlar amb ell. En marxar li vam atendre nosaltres . Demanem per la Congregació de les Germanes de Calcuta, perquè el Senyor els sostingui i enforteixi en la seva missió de servir als més pobres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *