1. Ha esclatat la Pasqua que amb les seves celebracions ens arrossega cap al goig de la vida plena en Jesucrist . Des d’aquest Temple jubilar del Tibidabo ens sentim units a tota l’Església i la Congregació Salesiana, que després d’una seriosa reflexió en el capítol Provincial, volem caminar amb Don Bosco cap a la nova evangelització. Demanem fortalesa en l’amor, perquè els salesians siguem testimonis fefaents de Crist ressuscitat davant els joves d’aquesta generació.
 1. Sóc italià i visc a Barcelona, he tingut relació amb una noia i, encara que està es va trencar, vaig trobar feina i m’he quedat aquí . Vaig estudiar als salesians i m’encantaria tornar a connectar amb ells. Viu al peu de la muntanya i he pujat caminant “, ens diu un jove que no para de parlar-nos de la seva educació cristiana i que ara ja torna a anar a l’església. Demanem pels antics alumnes salesians, perquè Don Bosco els concedeixi la gràcia de viure amb esperit cristià.
 1. Tres joves surten del despatx parroquial a on han inscrit als seus petits per a ser batejats . A l’explicar-los una mica la història del Temple, ens escolten durant una bona estona. Es nota que són catòlics i tenen conviccions cristianes. Demanem pels joves matrimonis que bategen als seus fills, perquè siguin conscients que hauran de créixer en la fe que els donarà sentit a les seves vides.

 2. Hem pujat pel petit, perquè quan veu el temple il•luminat, ens diu que vol anar-hi “, ens diu una família de Badalona que es passeja per la cripta amb el seu petit molt content. Davant la pica d’aigua beneïda la seva mare el beneeix amb el senyal de la creu i el nen s’acomiada de nosaltres. Demanem pels nens, perquè vagin obrint-se amb senzillesa a la relació amb Déu, el seu Pare del cel. < /strong>
 1. Una noia contempla la gran talla de Jesús crucificat . En preguntar el per què no té la ferida del costat, es queda pensativa Li fem notar en els ulls oberts, senyal que encara és viu, en agonia terrible, carregant amb tots els pecats de la humitat. La jove es queda parada i respira com si alguna cosa li hagués afectat interiorment. Després ens diu que és mexicana i religiosa. Demanem per tots els que en aquests dies de Setmana Santa hem contemplat la cara desfigurada de Jesús clavat a la creu, perquè ens sentim redimits pel seu amor.
 1. Som de Brasília, allà hi ha una església molt gran dedicada a Don Bosco “, ens diu una parella després d’escoltar amb atenció la història del Tibidabo i el Temple . Demanem per l’obra salesiana profetitzada pel mateix Don Bosco a Brasília.
 1. Dos nois joves entren a la cripta i de seguida fan una genuflexió. . En apropar-nos, els vam assenyalar la capella de l’adoració on està exposat el Santíssim, i de seguida entren a resar. Ens alegrem en veure joventut anglesa cristiana convençuda. Demanem pels joves cristians anglesos perquè siguin forts en la fe.
 1. Em dic Tabita “, ens diu la petita que ens visita amb l’avi. Li costa donar-nos la mà, potser per por de recordar experiències de la seva vida. Quan no la mirem, s’agenolla amb l’avi davant el gran crucifix de la cripta. Demanem pels petits que tan sensibles són a la religió, perquè arribin a conèixer Jesús i se sentin estimats per ell.
 1. Una adoradora ens crida des de Madrid per donar-nos la notícia del sacerdot que acompanyava les religioses de la mare Teresa de Calcuta que van assassinar, i a ell li crucificar el divendres sant com Jesús. Commoguts, demanem el perdó de Déu per als que assassinant i torturant als cristians es creuen honrar Déu.
 1. El 1966 quan tenia 16 anys ja vaig venir al Tibidabo “, ens diu el senyor de la parella ja gran que ens visita, quan li vam indicar els mosaics. Demanem les benediccions del Sagrat Cor de Jesús per totes les persones que alguna vegada han pujat a aquest Temple.
 1. Gairebé cada setmana ens visiten grups d’avis de l’agència Novotours . La majoria escolten la història del Temple que els encanta, encara que algun guia ho vol fer ell mateix. Demanem l’alegria del cor i la pau de l’esperit per als avis que ens visiten.
 1. Aquí es respira pau “, ens diu la senyora d’Àustria que acompanya un grupet de noies joves que visiten la cripta. Entre el silenci i la bellesa estan encantades. Demanem pels joves australians, perquè els arribi a la fe que Déu Pare vol, que per Jesús, arribi a tots.

 2. * Onze joves de la parròquia de Santa Teresina del nen Jesús amb el seu rector i catequistes, pugen un dissabte al matí per guanyar el jubileu . Resen a la capella del Santíssim i, davant la imatge de Sant Josep, canten la seva fe. Després passen la jornada a les dependències de la Residència. Seguim demanant la fortalesa en la fe per a tots els pelegrins que pugen per guanyar el jubileu de la Misericòrdia ..
 1. Vosaltres no sou catòlics “, els diem a una parella en sortir de la capella. ¿ Com ho ha sabut ? Es veia que no éreu conscients que estàveu davant Jesús sagramentat. Després vam prosseguir un llarg diàleg. Ens va sorprendre tractar amb gent senzilla i bona però que no ha arribat a conèixer Jesús. Demanem per tots ells, perquè puguin passar, de conèixer Déu com una idea, Jesús Déu encarnat entre nosaltres .
 1. T ambé pugen 12 nois /es de la parròquia de la “Mare de Deu dels Desamparats”de l’Hospitalet amb el seu rector . Resen, entren a la capella de l’adoració, i alguns es confessen. Després, per ser un dia plujós, van a la sala de jocs per menjar l’entrepà. Demanem la protecció del Senyor sobre els nens i joves d’aquesta parròquia que han pujat a guanyar el jubileu.
 1. Abans d’anar a dormir surto a la finestra i salutació al Sagrat Cor que veig des de la meva casa “, ens diu una senyora gran, que no és l’única que ho fa. Volem presentar al Senyor els 4 milions de persones que calculem viuen al voltant d’aquesta muntanya i poden veure il•luminat el Temple a la nit, perquè susciti en ells la fermesa en la fe.
 1. Al jove d’una parella li fa gràcia el rètol: “Sagrament de la reconciliació”amb un timbre al costat i fa posat d’prémer . En veure-ho, li diem que després s’haurà de confessar de veritat. El jove s’espanta i somriu, el que aprofitem per informar-lo que hi ha joves que es confessen. Demanem per totes les persones que vindran a confessar-se en aquest Any Sant del Jubileu.
 1. Fa 20 anys aplicant una missa per el meu marit difunt, si no ho necessita, ell ja l’aplicarà a un altre “, ens diu una adoradora nocturna al donar-nos l’almoina com cada mes. Demanem pels cristians, perquè siguem conscients de la importància de l’oració pels vius i difunts.
  Abril2
 1. * Les parròquies de l’arxiprestat de la Vall d’Hebron, pugen al Tibidabo un diumenge al matí amb tres autocars, per guanyar el jubileu d’aquest any sant . Entren cantant per la porta santa, resen, escolten una xerrada i celebren l’Eucaristia solemne, amb quatre confessors que els atenen. Ens alegrem en veure la seva devoció. Demanem al Sagrat Cor de Jesús que beneeixi a tots els feligresos d’aquestes parròquies.
 1. Ells són cristians i estan preocupats per la imatge del seu país que donen els mitjans de comunicació “, ens diu la guia del grup de l’Iran que ens visita. Els vam explicar una mica de la història que la guia narra en anglès a la guia, que el tradueix al iranés. Es passen una bona estona dins de la cripta. En acomiadar ens donen les gràcies per haver-los acollit. Demanem per aquesta gran nació en què els cristians estan seriosament perseguits, perquè el Senyor els concedeixi ser forts en la fe i poder viure en pau i dignitat.
 1. Al jove d’una parella li fa gràcia el rètol del “Sagrament de la reconciliació”amb un timbre al costat i fa posat d’prémer . En veure-ho, li diem que després s’haurà de confessar de veritat. El jove s’espanta i somriu, el que aprofitem per informar-lo que hi ha joves que es confessen. Demanem per totes les persones que entraran per confessar-se en aquest Any Sant del Jubileu.
 1. Podrien resar per Manel, pare de família que està agonitzant i deixa 4 fills ? Ens diu un senyor en anar a entrar a la capella del Santíssim. De seguida ho incloem en les intencions de missa. Demanem perquè el Senyor conforti Manuel en aquests moments de la seva vida, i la seva família la enforteixi amb l’esperança de la vida eterna.

 2. Un grup de fidels de la parròquia de Sant Pere de les Puelles puja per guanyar el Jubileu i passar el dia amb nosaltres : celebren l’Eucaristia, mengen a la Residència, escolten la història del Temple, pugen al capdamunt fins i tot els vellets, resen a la capella de l’adoració, visiten l’Exposició del Sant Llençol de Torí, i contents s’acomiaden. Demanem la benedicció de Mª Auxiliadora, perquè la gràcia rebuda fructifiqui en els seus cors.
 1. Som un grup de l’INSERSO que ens hem quedat a la cripta per veure-la millor, la guia tot just ens ha explicat res “, ens diu el grupet de senyores que es passeja lentament observant-ho tot; també entren a la capella de l’adoració per resar. Demanem per tots els grups de persones grans que ens visiten, perquè la bellesa i la història els obrin el cor a l’agraïment per la vida.
 1. En parlar amb dos velletes d’uns 80 anys que pugen a l’adoració el 2n divendres de cada mes, veiem que es pot viure la vellesa amb goig i pau . Això sí, estan preocupades pels seus fills i néts perquè veuen que no segueixen el camí cristià que elles volguessin. Demanem pels ancians, perquè visquin en pau i amor, i siguin conscients que amb l’oració poden ajudar molt als seus familiars.
 1. La meva dona va morir fa dos anys, ara viu sol i li demano al Senyor que em doni una altra dona afectuosa i amb fe “, ens diu un senyor hispanoamericà de uns 50 anys que puja sovint al Temple i passa llargues estones a la capella del Santíssim. Demanem pels hispanoamericans que viuen a Catalunya, perquè conservin el seu fervor religiós i el Sagrat Cor de Jesús els protegeixi de tot mal.
 1. Un senyor ens fa preguntes sobre els mosaics de la cripta . Després ens diu amb veu fluixeta que és de Turquia. Li impressiona el que està veient, i el sentit de la vida que veu tenim els cristians. Demanem per Turquia i el seriós problema dels refugiats, perquè es doni la pau i la concòrdia entre tots els seus habitants.

 2. Sóc de Romania però visc a Eivissa i he vingut a Barcelona per arreglar uns papers “, ens diu un jove que ha entrat a la cripta com espantat. Parlem amb ell, que escolta de bon grat la història del Tibidabo i que tot li semblava nou. Demanem pels joves romanesos que busquen un lloc en aquesta societat, perquè el Senyor els concedeixi viure una situació estable a la qual tenen dret.
 1. Dues noies universitàries, un xinesa i una altra musulmana, escolten amb interès la història del Temple i de l’adoració perpètua . Una entra a la capella de l’adoració a on està quieta, i surt contenta. Al final ens pregunten com es pot ser cristià. Els indiquem que resin a la seva manera i visquin amb els ulls oberts a les coses que els passen, perquè Déu mateix, en Jesús, els està buscant a elles. No ens cansem de demanar pels joves, perquè visquin oberts a la gràcia de Déu que actua en els esdeveniments.

 2. . “Al final he pogut reunir els avis i els he portat a la capella de la Residència . Cadascú ha fet una petició, després hem resat un parenostre i encès una espelma perquè no tinguin inquietud en la seva ànima. Ens hem donat la pau i hem sortit contents. Ha estat difícil perquè algunes companyes no ho veien bé “, ens diu una treballadora de la Residència d’ancians. A ella no li preocupa alguna infermera que se li ria. Demanem pels avis que estan en el seu últim tram de la seva vida, perquè se sentin protegits pel cel, i que els cristians sapiguem oferir ajuda espiritual als que ho necessiten.
 1. El Dijous Sant quatre nois joves es confessen un darrere l’altre , després escolten la història del Temple i, contents, pugen als peus de la imatge de Sagrat Cor. Demanem pels joves, que tantes vegades estan desorientats, perquè trobi fortalesa en Jesús i el seu lloc en aquesta societat.
 1. He vingut aquí per complir una promesa: estava aturat, l’hi vaig demanar al Senyor, ara treball i he pujat al Tibidabo per donar-li gràcies “, ens diu una jove pare de família amb la seva petita en braços. Demanem per les parelles joves, perquè puguin trobar una feina digna i no defalleixin en la seva fe.
 1. Un grup de “Cristi fidelis laici”ha pujat a resar el dia de Sant Josep , commogut per un membre del seu grup que havia mort aquella mateixa matinada. Surten en complet silenci. Demanem per ell i per tots els fidels difunt, perquè Sant Josep els obri les portes del cel.
 1. Aquí és on s’arregla tot, llàstima que als polítics no hi ha qui els entengui “, ens diu en entrar a la capella del Santíssim, una senyora del grup que ens visita. Demanem per Espanya que està patint una gran desorientació política, perquè el Senyor ens concedeixi uns governants honrats i lleials.
 1. Dos nois entren amb el seu avi a la cripta , el qual toca l’aigua beneïda i amb tota normalitat els fa el senyal de la creu al front mentre segueixen passejant-se a la cripta. Ens alegra aquest signe de l’avi que els néts accepten amb simplicitat. Demanem pels avis cristians, perquè siguin conscients del molt que poden ajudar els néts en el seu camí cristià.
 1. Estem donant-li gràcies al Senyor perquè jo estava paralitzada de mig cos, sense poder moure, i no tenia solució . Li vaig demanar a la Verge Santíssima que em curés i ara vinc caminant restablerta del tot “, ens diu una senyora emocionada, que amb la seva filla, estan resant davant la imatge de la Mare de Déu de Montserrat. Ens demanen si poden portar flors. Presentem al Senyor al poble català, perquè sapiguem invocar la Mare de Déu de Montserrat, perquè ens doni la fortalesa en la fe.
 1. Una parella de casats, amb la seva filla gran que ja no viu a casa, apareixen molts diumenges després de tancades les portes de la cripta . Encarreguen una hora de llum i resen en la penombra de l’església en complet silenci. Al cap d’una estona tornen a casa en pau. Alguna vegada ens interessem per les seves filles que coneixem. Demanem pels nostres veïns, perquè sàpiguen valorar el tenir a prop aquest Temple.
 1. El “Moviment Joan XXII de Barcelona puja a passar tres dies de recés a la Residència del Temple . Gairebé tots són joves que ens edifiquen per la seva recolliment i la seva alegria. Demanem per tots ells perquè siguin forts en la fe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *